Turløyper i Bergen

Følges av 122 medlemmer.

En guide til gode trim- og turopplevelser lokalt i Bergen og tilstøtende områder. Sonen er offentlig, og du må gjerne bidra med egne turbeskrivelser om du vil. Verten anbefaler også sonen Internett IL. Utstyr i bruk i TIB-sonen Mer om sonen

Origo Turløyper i Bergen er en sone på Origo. Les mer

Nesten Lyderhorn, til Ørnafjellet

mot øen

Det er godt å kjenne ribbefettet renne av med en rolig tur på 1. juledag (og superundertøy julegaven måtte testes). Og jeg liker å gå nye turer. Lyderhorn har jeg vært på mange, mange ganger, var fast på Lyderhorntrimmen i min barndom/ungdom. Men det er flere turer rundt Lyderhornfjellet, og idag ble det Ørnafjellet. Ørnafjellet er 329 m høyt, mot Lyderhorns 390 m. Kjør til KJøkkelvik, parker helt i enden, og der ser du en bred sti oppover. Følg den til det blir lyst og luftig når du er kommet over kanten (20-30 min i rolig tempo.) Du ser nå to topper til venstre, Ørnafjellet lengt borte. Vi gikk først til den nærmeste toppen, og der går det sti til neste. Oppe på Ørnafjellet har du bedre utsikt mot byen og Askøy enn du har fra Lyderhorn. Følg stien ned igjen langs ryggen på Ørnafjellet (mot Askøy) og når du kommer inn i et skogholt, og nettopp har passert antenner bak et inngjerdet området på høyre side, går det en sti ned til venstre. Denne kommer ned i en bredere sti under, følg tilbake, ned en stor trapp og ta til høyre når du ser skilt med Skålevik på. Hadde du ikke tatt av stien ned til venstre og fulgt stien videre, ville du havnet i Gravdal. Her kan du også starte turen til Lyderhorn eller Ørnafjellet (eller begge).
Vi ruslet i 2-2,5 timer og kan si at det gikk ikke så fort nei, så en litt sprekere kropp, gjør turen raskere unna. Og så var det hjem til ribbekjøttrestene :-)

lyderhorn — Fra toppen ved siden av Ørnafjellet (vet ikke hva den heter) og utsikt mot Lyderhorntoppen.

askøybroen ørnafjellet — På vei ned, Askøybroen har fått lysene tent.

utsikt mot byen — Fra Ørnafjellet mot Laksevåg og byen.

ørnafjellet — Fra toppen ved siden av, utsikt mot Ørnafjellet.

Vist 2378 ganger. Følges av 1 person.
Annonse