Turløyper i Bergen

Følges av 122 medlemmer.

En guide til gode trim- og turopplevelser lokalt i Bergen og tilstøtende områder. Sonen er offentlig, og du må gjerne bidra med egne turbeskrivelser om du vil. Verten anbefaler også sonen Internett IL. Utstyr i bruk i TIB-sonen Mer om sonen

Origo Turløyper i Bergen er en sone på Origo. Les mer

Tur Fjell: Liatårnet

05.10.2009

Kjør hovedveien mot Sotra, når du akkurat har passert Bildøy, tar du av til venstre før tunnelen. Kjør over broen og ta til venstre midt i bakken, mot Li og Ekerhovd. Du finner veien opp til høyre langs veien, husker ikke om det var merket (1-2 km innover), men det er plass til å parkere noen biler ved et postkassestastiv.
Det er asfaltert vei helt opp. 340 høydemeter skal tilbakelegges, med jevn stigning hele tiden. Passer utmerket om du har med barnevogn (men puh, det er nok tungt). På toppen kan du velge mellom veien til det gamle tårnet, eller tar du av til venstre litt før, går du opp til det nye. Utrolig likt en fotball det tårnet, selv om det ikke handler om sport, men er innflygningshjelp til Flesland!
En nydelig utsikt nytes 360 grader rundt. Fra Gullfjellet, Vidden, Fedje, havhorisonten til Flesland på en godværsdag. Vi traff ekstremt godt med timingen, da eneste solgløtt på lenge varte akkurat så lenge som vi var ute.
Turen opp tok 40 minutter, og ned igjen noe kortere naturlig nok.

Utsikt fra toppen ved det nye tårnet ser du på videoen:

God tur.

Vist 4374 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Ja det er en fin tur ,gikk den sist i dag,gikk videre på sti til varden ca.20 minutter ,fint kjølig høstvær.

Vi så noen komme ned derfra, tror vi må prøve turen bort dit også.

Annonse