Turløyper i Bergen

Følges av 122 medlemmer.

En guide til gode trim- og turopplevelser lokalt i Bergen og tilstøtende områder. Sonen er offentlig, og du må gjerne bidra med egne turbeskrivelser om du vil. Verten anbefaler også sonen Internett IL. Utstyr i bruk i TIB-sonen Mer om sonen

Origo Turløyper i Bergen er en sone på Origo. Les mer

Bilder fra 7-fjellsturen

Søndag er det opp like før 0600 for å kaste seg på sykkelsetet og trå veien ut til Nutec i Gravdal for å rekke starten av 7-fjellsturen. Jeg skal opp, og ned – de syv fjellene, for første gang.

Jeg gyver løs på fjellene sammen med en gjeng kolleger fra BA. Tar med meg kamera, og vil poste bilder fra turen her inne når jeg er vel tilbake, og – har fått hvilt litt.

Om du også skal gå turen så last gjerne opp noen bilder her inne du også. Eller du kan eksempelvis gjøre det i sonen Bergen. Om du bare er tilskuer og skyter bilder fra turgåere med tungen ute, så er du selvsagt også hjertelig velkommen til å publisere bilder.

Til den som skal gå – god tur!

Oppdatert: Klikk her for fotoalbumet 7-fjellsturen

Vist 1515 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Bjørn Tore,
en ting jeg lenge har fundert på er hvordan gjøre om ikke alle av de 100 vis av ukjente stier på byfjellene kjent, så om ikke annet ett par av de.
Jeg tenker akkurat nå i det øyeblik jeg skriver dette på veiene(stiene) fra munkebotten via sandviksfjellet og ‘pilen’ over stoltzekleiven til skredderdalen.
Kanskje det hadde vært en idè for BA og gjøre noe med saken?
Turen over fra munkebotn til skredderdalen på ‘glemte’ stier gir en utsikt som jeg glatt påstår er det beste som er mulig å få i Bergen sentrum. Ulriken? Glem det. Fløien? Latterlig i forhold. Det bekymrer meg at slike steder og turområder skal gå i glemmeboken.

Neste gang du tar deg en tur fra Munkebotn til Skredderdalen. Ta gjerne med kamera og skriv en liten skildring av turopplevelsen.

Forresten. Jeg overlevde og fullførte 7-fjellsturen. Bilder kommer. Hadde nok med å pleie kroppen i går. Så vidt jeg klarte å kreke meg opp trappen da jeg kom hjem i går. Men, i dag er utrolig nok kroppen ikke så verst (bortsett fra vanvittig ømme knær).

Jeg gikk hele turen med pulsklokke og gps. Pulsmåleren sviktet tidlig, men gps’en holdt seg i livet. Under kan du derfor se hele 7-fjellsturen anmerket i kart, flyfoto – eller en kombinasjon. Har du virkelig lyst til å få et inntrykk av løypen, så klikk under kartet på se større kart, og deretter på menyalternativet Google Earth (såfremt du har den installert). Da får du sett høydeforskjellene på en god måte. Totalt sett målte gps’en 8421 høydemeter (oppstigning + nedstigning). Ikke så rart at man blir mør i beina.


Vis større kart

8421 meter – det er jo nesten høyden på Mount Everest … forstår godt at det tar på knærene! Imponerende …

Artig å se ruten på gps. (Den gangen jeg gikk syvfjellsturen tror jeg ikke mobiltelefonen var oppfunnet en gang …) Når jeg ser bildene nå, får jeg veldig lyst til å begynne å trene til neste års tur :-)

Gikk du hele ruten ? 7 fjell. Gratulerer.
Ikke værst for en journalist, å være… :))
Bra, illustrasjon på ruten. Fint å se, for oss som valgte rollen “stuegris” – i år.

Annonse