Turløyper i Bergen

Følges av 122 medlemmer.

En guide til gode trim- og turopplevelser lokalt i Bergen og tilstøtende områder. Sonen er offentlig, og du må gjerne bidra med egne turbeskrivelser om du vil. Verten anbefaler også sonen Internett IL. Utstyr i bruk i TIB-sonen Mer om sonen

Origo Turløyper i Bergen er en sone på Origo. Les mer

Løvstakken ala Grønnestølen/Nygård

(m/ video) Så var tiden kommet for nok en sti-beskrivelse (gps + pulsmåling) for den som ønsker å bestige Løvstakken (477 moh). Utgangspunktet denne gangen er Grønnestølen (Nygård), en av de merkede løypene, der jeg valgte Grønnestølsveien som startpunkt.

Løypefakta målt med GPS og pulsmåler:

  • Lengde: 3,97 km
  • Høydemeter: 562 (totalt, inkl nedstigning 1123)
  • Tid: 1t 5min uten stopp
  • Gj.snittlig puls: 151 (190 max)
  • Kalorier forbrent: 261
  • Barnevennlig: Det er litt stigning, og litt steiner å karre seg over, men nederste del kan nyttes også for de aller minste så lenge du gir dem en hjelpende hånd. Et barn i skolealder kommer seg til topps, men – det er nok en tøff opplevelse.
  • Passer for: I og med at jeg er ute etter litt trim, så passer denne løypen meget bra for meg. Her er såpass bratt at du før eller siden får puls enten du vil det eller ei. Anbefales ikke for den med svake knær. NB! Har det regnet, så ta det rolig i de bratteste delene, og bruk gjerne staver.
  • Klikk her for å se GPS-trail i kart/satelittfoto
  • Ankomst: Du kan starte denne løypen både fra enden av Grønnestølsveien og Grønnestølslien. Sjansen for å finne parkering er nok best i Grønnestølsveien. Kommer du per bil er ankomst via Fjøsangerveien, ta av til høyre like før rundkjøringen ved Kristianborg, følg Grønnestølsveien til ende opp og forbi Minde skole. Kommer du per buss er det linje 5 og 6 som er aktuell. NB! Merk at det ikke er alle avgangene som går helt frem – du skal av ved siste stopp, Minde skole. Derfra følger du Grønnestølsveien til ende, til Nygård.


Bildet: Fra toppen av Løvstakken retning Sotra/Øygarden.

Jeg gikk denne løypen ved 2100-tiden i herlig kveldssol. Sammenlignet med løypen fra Fredlundsvingen så bruker du her litt mer tid før du kommer over tregrensen. Men, når du først gjør det, så går du langs ryggen av Løvstakken med en herlig utsikt. Her er også totalt noen flere høydemeter å forsere, men der det er som aller brattest kan du benytte deg av tilrettelagt tau og/eller gelender.

Video: 360-snurr fra toppen av Løvstakken

Løvstakken ligger som sagt på 477 meters høyde, og du får puls enten du vil eller ei. Jeg var ute etter litt puls og trening, og presset derfor litt på. At du også må opp på max-puls er absolutt ikke nødvendig med mindre du selv vil. Avpass farten etter egen form. Jeg er ikke i god form, så det er ikke slik at dette er en tur du ikke klarer selv om du har tilbragt litt for mye tid i sofaen i det siste.

NB! Se flere bilder i albumet: Løvstakken i Bergen.

Om du starter fra Grønnestølsveien, så vær klar over at stien deler seg etter bare noen få meter. IKKE kryss elven, men gå til høyre inn på bilvei igjen og du finner turstien igjen noen meter lenger opp (er skiltet). Starter du fra Grønnestølslien skal det ikke være vanskelig å finne frem, men bare så det er sagt, du skal IKKE over elven du heller. Dvs, der går stier på andre siden også, men, da får du en helt annen løype.

Annonse