Turløyper i Bergen

Følges av 122 medlemmer.

En guide til gode trim- og turopplevelser lokalt i Bergen og tilstøtende områder. Sonen er offentlig, og du må gjerne bidra med egne turbeskrivelser om du vil. Verten anbefaler også sonen Internett IL. Utstyr i bruk i TIB-sonen Mer om sonen

Origo Turløyper i Bergen er en sone på Origo. Les mer

Steinrusten - Kolbeinsvarden

Jeg tillater meg å legge inn en løype utenfor Bergen, og foreslår sonen omdøpt til “Turløyper i Bergensområdet”. Vanlige turgåere som meg selv ønsker å oppleve nye steder, og rundt Bergen er det også mange fantastiske turløyper.

Kolbeinsvarden er Askøys høyeste topp, ikke alle på Vestlandet vil ta ordet fjell i sin munn, der den står med bare sine 231 m. Men utsikten på toppen er mange fjell forunt, man ser bokstavlig talt 360 grader rundt, fra havet i vest, Nordhordlandsbroen, alle byfjellene og til sist Sotrabroen. Vidunderlig flott. Og sjekker du tiden for solnedgang før du går, får du en unik opplevelse. Askøy kommune har hatt et stort prosjekt gående de senere år for å ruste opp turstiene på Askøy. Dette synes etter hvert, med god merking, broer over sølepytter og tau på de bratteste partiene, finner du lett veien og får hjelp underveis.
Løyen tar deg gjennom furuskog og blåbærkratt, til du ser først en liten varde, og den fine nylig gjennombyggede varden på det endelige målet; Kolbeinsvarden.

Løypefakta målt med GPS og pulsmåler:

  • Lengde: 1,92 km
  • Høydemeter: 231
  • Tid: 42 min gange + stopp på toppen
  • Gj.snittlig puls: 121 (var nok adskillig høyere under oppstigningen)
  • Kalorier forbrent: 380
  • Barnevennlig: Det er endel stigning, så den passer ikke de helt minste.
  • Passer for: Med stigningen opp får du opp pulsen skikkelig om du vil det. Løypen blir blaut om det har regnet mye, men når jeg gikk var det flott vær og skoene så ubrukt ut etterpå.
  • Ankomst: Du kan komme til Kolbeinsvarden fra mange steder på Askøy. Denne løypen starter fra Erdalsveien (fra veien over Steinrusten). Stopp der hvor bussene snur, du finner stien på andre siden av veien. Se etter skilt “Kolbeinsvarden” i åpningen av skogen.

Bildet: Fra toppen
Flere bilder
Se GPS-trail i kart/satelittfoto

Kommentarer

Lover å ta denne turen! Takk for tips! :-)

Har gått turen 2 ganger nå. Veldig fint. Er selv nyinnflytter på Askøy. Har du tips til andre turløyper på øyna?

Hei, Sara og velkommen til Askøy! Ja, det finnes mange flotte turer på Askøy, men jeg har ikke laget så detaljerte løyper på flere. Men lover det skal komme! Det er mange turer til Kolbeinsvarden, og en jeg går jevnlig er fra Skogedalen (opp Florvåg, mot Bergheim, gå av midt i den knappeste svingen). Derfra går det sti over en gresslette, gjennom en liten skog og så opp på kanten og derfra ser du toppen. Bare følg stien. Det er sikkert flere turgåere som også kan hjelpe med løyper?

Turen fra Kleppe og opp er det brukt mye ressurser på for å tilrettelegge for turgåing. Der er det ryddet og laget broer over de mest myrete områdene.

Annonse